Dansul Mirilos Dupa 7 ani si jumatate de relatie nebuna, a venit o cerere in casatorie si mai nebuna- intr-o seara feerica de iarna   (14 februarie 2009), mergand cu masina dinspre Brasov catre Bucuresti (suntem studenti la Medicina Dentara), iubitul meu conducand, a scos inelul si a venit si cererea fulgeratoare si raspunsul mult asteptat “DA”. Dupa cateva zile de basm (eram amandoi in al 9-lea cer) am inceput constiincios sacautam data (24 iulie 2010), sala, fotograf, invitatii- toate din timp, deoarece stiam cam cum sta treaba ajutand-i pe cumnateii nostrii la organizarea nuntilor.

Cum ne doream ca totul sa iasa PERFECT- asa cum isi doreste toata lumea, prin aprilie 2010 am inceput sa ne gandim si la dansul de deschidere al nuntii, dansul mirilor. Pentru inceput am gasit melodia, una care noua ne este foarte draga – IRIS & ANDANTINO – “VALS FARA DE SFARSIT”. Si apoi trebuia gasit OMUL CHEIE- cel care sa ne ajute sa realizam un dans pe aceasta melodie- COREGRAFUL.

Iubi al meu a tot sunat, eu am tot sunat, nimeni nu ne placea- nici cum vorbeau, nici ca nu aveau sala unde sa repetam si veneau ei acasa, uneori nici tariful nu era chiar ok. Insa intr-o seara, din pura intamplare, l-am gasitpe GOBY pe Internet, Marius a sunat si minune- era calm la telefon, avea o sala a lui unde puteam sa concepem dansul si in 2 zile ne astepta la prima sedinta. La inceput, recunosc ca amndoi nu eram foarte convinsi ca el va fii coregraful, nu stiam daca ne-va placea, eram siguri ca trebuie sa existe acea chimie si intelegere intre noi toti, si nu numai, el sa ne spuna ce sa facem si noi sa executam ca niste robotei.

La prima sedinta a fost ok, parea un om deschis (ca mai apoi sa aflam ca este si psiholog), comunicativ, relaxat. Ne-a rugat sa dansam ceva in pereche – a fost cred ca ce-l mai caraghios moment – eu stiam cat de cat sa dansez (am facut cateva sedinte de dans cand eram mica), dar sotul meu era neexperimentat. Dupa acea a observat Goby nivelul de unde trebuie sa porneasca cu noi, a fost foarte calm si ne-a spus ca vom reusi pana la sfarsit sa dansam impreuna, trebuie sa ne dorim si noi, dar el sigur isi va da toata silinta ca sa iasa bine.

La inceputul fiecarei sedinte faceam incalzire, povesteam ce am mai facut, cum a fost ceea ce am repetat acasa (repetam putin pasii de baza) apoi incercam sa dansam pe bucatele mici din melodie. Recunosc ca la inceput-ni se parea greu si ca nu vom reusi, mai ales ca melodia este greoaie, si Goby ne-a spus ca ne-am ales o melodie pe care a fost cam dificil de realizat coregrafia pentru dansul mirilor, dar a iesit foarte bine pana la final.

Am invatat sa realizam New York, pasul de vals clasic, choneurile (astea ma omorau pe mine), dar totul a fost lent, fara stres si cu multa rabdare din partea lui Goby. Au existat si momente distractive, cand a trebuit sa dansam dansul in postura partenerului (aveam 5 picioare stangi), Marius nu statea drept, a trebuit sa danseze cu mana la spate si sa tina o umbrela in zona coloanei, cand am mers eu cu crinolina a fost criminal, numai ajungeam unul la celalalt. In vals am avut catre sfarsit si o saritura, eu trebuia sa alerg o diagonala de sala si sa sar in bratele iubitului meu care trebuia sa ma prinda si sa se invarta cu mine de 2 ori, cred ca a fost cel mai greu de realizat, pana ne-am invatat cum sa stam, ne atingeam in zona genunchilor amandoi am avut multe vanatai, nu ne iesea invartitul in aer, iesea cam 1-1,5 din rotatie, dar pana la sfarsit a iesit iar la nunta a iesit cum a trebuit. Unul din cele mai dificile momente a fost cand, dupa ce am invatat paragrafele din dans pentru cele 3 parti ale melodiei (asa am impartit melodia), a trebuit sa le legam, a fost greu si mai ales sa facem ceea ce invatasem fix in momentul x, de aceea munceam cate 2-3 ore pe sedinta ca sa iasa bine si pana la urma a iesit.

A fost cred ca cea mai distractiva, dar si plina de munca perioada dinaintea marelui eveniment.Imi este foarte dor de ea, deoarece mergeam sa repetam alaturi de un prieten, vorbeam despre absolute orice, era momentul nostru de descarcare intr-o saptamana, era perioada plina de relaxare, entuziasm si cu dorinta de a realize ceea ce ne propusesem.

Goby a reusit ca din doua persoane total opuse sa faca un intreg, a reusit sa ne faca sa dansam impreuna.